Laura van Dolron: Am I making sense?

Laura van Dolron over haar voorstelling:
”Am I making sense? Dit is de titel van de voorstelling die ik maak voor Ongekend Bijzonder. Deze zin gebruikte ik steeds tijdens de interviews die ik afnam ter inspiratie voor dit project. Kom ik over? Begrijp jij mij? Begrijp ik jou?

Naast ontroering over de daadkracht van veel van de mensen die ik sprak, en soms woede over het onrecht waarmee ze in hun land en dat van mij te maken kregen, spookte deze vraag steeds door mijn hoofd… Am I making sense?

De afstand die ik soms voelde als ik een domme vraag stelde, of een ongevoelige opmerking maakte of iets niet begreep, en de nabijheid als we samen ergens om lachten of stil waren als er iets pijnlijks was gezegd, wisselden zich in razend tempo af.

Ik maak iets over mijzelf, over de mensen die ik sprak en wat ons scheid en bindt, wat ons uit elkaar drijft en waarom het zo moeilijk blijkt om welkom te zeggen tegen de vluchtelingen die bij ons komen zoeken naar veiligheid. Am I making sense?”

De Standaard over Liefhebben, de recente voorstelling van Laura:

”Van Dolron brengt haar theater als een warm bad. Geen therapie. Geen bolwassing zoals vroeger. Wel een oprecht betoog, dat vreemd genoeg, op de richel van de morele preek, nooit gaat betogen. Voor een betere omgang met het leven zoals het is: een pijnlijk grimas die je maar beter ontspant. Zo zit je ook te kijken. Een en al rustige overlevering. Het gevoel van er gewoon bij te mogen zijn, als kleine mislukkende mens: het is de grootste gift die vandaag vanaf een podium te geven valt.”

De voorstelling kwam tot stand in een samenwerking tussen Laura van Dolron en Ongekend Bijzonder.

Naast deze voorstelling speelt Laura van Dolron nog diverse andere keren tijdens het Ongekend Bijzonder Festival in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Kijk in de Agenda voor de speeldata.


Wanneer: 2016/04/30
Tot: 2016/04/30
Van 1462047300 tot: 1462050900
Waar: Humanity House
Ticketinformatie: Tickets 6,50 (studenten 3,50), bestellen kan aan de kassa en via https://www.humanityhouse.org/agenda/stand-up-filosoof-laura-van-dolron-am-i-making-sense/


In deze nieuwe voorstelling van theatermaker / stand-up filosoof Laura van Dolron staat haar ontmoeting met vluchtelingen en de vragen die dat oproept centraal. ”Am I making sense?” is gebaseerd op levensverhalen uit Ongekend Bijzonder.
logo humanity house
Voorstelling die tot stand kwam in een samenwerking tussen Laura van Dolron en Ongekend Bijzonder.
Deze voorstelling is onderdeel van het Ongekend Bijzonder Festival Den Haag en van de Haagse Vrijheidsweken.