Remember Amsterdam, spoedcursus vluchteling

Wat als Amsterdam binnen afzienbare tijd onder water komt te staan? Als alle inwoners huis en haard moeten achterlaten? Als de dingen die je dierbaar zijn, voorgoed verdwijnen in het wassende water? Geliefde plekken in de stad, daar waar je voor het eerst naar school ging, waar je je eerste verliefdheid beleefde, waar je kind geboren is, waar je al die jaren veilig woonde, straks niet meer bestaan? Wat neem je mee als je moet vluchten naar een vreemd land? En wat blijft er dan over van de stad waar jij jouw herinneringen hebt, die jouw identiteit voor een deel hebben gevormd?

Met behulp van (ex-)vluchtelingen, levensverhalen van ervaringsdeskundigen worden we voorbereid op de vlucht en wat daarna komt. Wat betekent het als we onze veilige thuis en alles wat ons lief is achter moeten laten? Hoe voelt een asielprocedure, detentie, deportatie? Hoe bewaren we onze identiteit wanneer autoriteiten slechts in onze ‘biometrische gegevens’ geïnteresseerd zijn? Hoe worden we ‘deserving migrants’? Wordt het ooit mogelijk ons elders thuis te voelen?


Wanneer: 2016/04/24
Tot: 2016/04/24
Van 1461861000 tot: 1461866400
Waar: Tolhuistuin
Ticketinformatie: Pay what you want

Theatrale mockumentary door SPACE


Remember Amsterdam, spoedcursus vluchteling speelt zich af op de grens van fictie en werkelijkheid. In een interactieve multimediavoorstelling neemt kunstenaar Petra Ardai je mee door Amsterdam en toont de stad gezien door de ogen van geboren en getogen Amsterdammers en van ( ex-) vluchtelingen. De rollen worden omgedraaid.

Wat als Amsterdam binnen afzienbare tijd onder water komt te staan? Theatrale mockumentary door SPACE.
logo theatergroep space