Afghaans vliegerfeest

Op zondag 1 mei staat de Culturele Zondag met als titel “Bestemming bereikt’ in het teken van vluchtelingen. Op deze dag organiseert een groep mensen uit Afghanistan, Syrië en Eritrea een vliegerevenement. We gaan vliegeren met speciale Afghaanse vliegers. Deze authentieke vliegers worden gemaakt in Kabul.

Het is een evenement voor jong en oud, voor iedereen die van het vliegeren houdt.

Samen met ervaren workshopleiders worden de vliegers versierd en vlieg-klaar gemaakt. Dit gebeurt buiten of in de tenten. Er is uitleg over de vliegers, over de vliegtechnieken en je krijgt volop tips en trucs voor een maximale vliegerbeleving.

Het streven is, als het weer het toelaat, om zo’n 200 vliegers tegelijk in de lucht te krijgen. Tussen het vliegeren door kan je heerlijk genieten van onder andere Afghaanse hapjes en drankjes.

Het evenement duurt van 11.00 tot 15.00 uur in het park Transwijk in Utrecht.


Wanneer: 01/05/2016
Tot: 01/05/2016
Van 02/05/2016 11:00 am tot: 02/05/2016 3:00 pm
Waar: Park Transwijk
Ticketinformatie:

Vrij entreeLaat je vlieger op tijdens de Culturele Zondag


Kom naar Park Transwijk, decoreer een echte Afghaanse vlieger en laat hem zelf op. Met goede wind staan straks meer dan 200 vliegers in de lucht.


Het Vliegerfeest is onderdeel van het Ongekend Bijzonder Festival en vindt plaats in het kader van de Culturele Zondagen in Utrecht.Culturele Zondag Utrecht


Laat je vlieger op tijdens de Culturele Zondag!