Actueel

Haar allereerste Bevrijdingsdag in Nederland, jaren geleden, vervulde de Arnhemse fotografe Negin Zendegani niet echt met blijdschap, maar vooral met herinneringen aan haar eigen vlucht uit haar thuisland Iran. Het bracht haar op het idee voor het fotoproject “Vertel me alles”, waarin ze vluchtelingen van nu samenbracht met hen die in de Tweede Wereldoorlog ook huis en haard moesten verlaten.
Vanaf 18 september 2020 is de ontroerende virtuele foto-expositie ‘Vertel me alles’ van Negin Zendegani te zien in Arnhem.

 

 

Het Nationaal comité 4 en 5 mei publiceerde op 5 mei 2020 het onderzoek “Vrijheid is een groot begrip” – onderzoek naar de beleving van vrijheid, onvrijheid en herdenken door Bosniërs en Irakezen in Nederland dat de stichting BMP deed in het kader van Ongekend Bijzonder.

 

Aida Kasum en Faris Alwasity vluchtten naar Nederland. Aida vluchtte vanuit Bosnië en Faris vanuit Irak. Zij zijn beiden geïnterviewd voor  het onderzoek ‘Vrijheid is een groot begrip‘,

 

Twee veldwerkers van Ongekend Bijzonder ontvingen 28 april 2020 een koninklijke onderscheiding als erkenning voor hun werk in verschillende culturele en maatschappelijke organisaties en projecten.