Het geluk daar is niet zoals hier

De gedachten van vluchtelingen
De gedachten van vluchtelingen Van 16 april tot en met 21 mei programmeert het Museon de multimedia-installatie ‘Het geluk daar is niet zoals hier’, die bezoekers meeneemt in de gedachten van vluchtelingen over vrijheid en onvrijheid. Deze installatie is ontwikkeld door de mediakunstenaars Farah Rahman en Mark Ridder, die op een aantal zondagen ook live performances geven in het Museon.

Zelf kiezen en mixen
De basis van ‘Het geluk daar is niet zoals hier’ is een grote hoeveelheid audiomateriaal uit het interviewproject Ongekend Bijzonder. Circa 50 tot 60 interviewfragmenten zijn gemixt met eigen film opnames in samenwerking GRNDPA film productie. Bezoekers kunnen de ‘samples’ zelf afwisselen op verschillende schermen. Zo ontstaat een dynamisch beeld dat steeds verandert door de keuzes van de bezoekers.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=k8AZK-hchh8[/embedyt]

Live performances
Op vier zondagen geven Farah en Mark een live performance in het Museon. De performances vinden plaats op: 24 april, 1 mei, 8 mei en 15 mei. Tijden live performances: op verschillende momenten tussen 12:00 tot 17:00.

Farah Rahman en Mark Ridder
De Haagse mediakunstenaar Farah Rahman was eerder betrokken bij het project €urovisions, waarin een groep kunstenaars onderzocht welk beeld migranten hebben van Europa. Mark Ridder werkt als tentoonstellingsvormgever, hij maakte o.a. voor Imagine IC een tentoonstelling over het Amsterdamse Uitgaansleven.

Op 29 mei geeft Farah met €urovisions, in het kader van Ongekend Bijzonder, een optreden bij Framer Framed.

Haagse Vrijheidsweken
De installatie in het Museon maakt deel uit van een landelijk festival met dertig artistieke producties. De programmering in Den Haag heeft het thema ‘Vrijheid aan Zee’ en sluit aan bij de Haagse Vrijheidsweken.


Wanneer: 2016/04/16
Tot: 2016/05/21
Van 1484564400 tot: 1484586000
Waar: Museon, Den Haag
Ticketinformatie: Je hebt een ticket voor het Museon nodig, voor meer info http://www.museon.nl

Multimedia-installatie van Farah Rahman en Mark Ridder


Dompel je onder in verhalen van vluchtelingen. Ga mee in hun gedachten over vrijheid en onvrijheid. Draai of verplaats fragmenten en creëer je eigen persoonlijke voorstelling. Op vier zondagen met een live performance door de kunstenaars in het Museon.
Museon is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. www.museon.nl/bezoekersinformatie
Dompel je onder in verhalen. Draai, vervorm of verplaats fragmenten en creëer je eigen persoonlijke voorstelling.
Deze activiteit is onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken. museon