Publicatie: Tussen Toekomst en Heimwee

Publicatie: Aangemeerd in Utrecht

Publicatie: Ik neem je mee

Publicatie bij de tentoonstelling Ik neem je mee. Van rugzak naar museum.

Artikel: Bijdrage van vluchtelingen aan de stad. Een eerste analyse van het Ongekend Bijzonder materiaal

Dit artikel biedt een eerste voorzichtige poging om een inzicht te geven in de betekenis van het interviewmateriaal van Ongekend Bijzonder. Wat is er te zeggen over de bijdrage van vluchtelingen aan de vier grote steden, op basis van de verhalen die zij zelf over hun leven vertellen?

Publicatie: De Wederopbouw van mijn leven

Graphic novel: De Bibliotheek van Ongeschreven Verhalen

Geïnspireerd door Ongekend Bijzonder schreef Firoez Azarhoosh De bibliotheek van ongeschreven verhalen. Hij putte uit de Iraanse verteltraditie, filosofie, film, literatuur, poëzie, oral history en de actualiteit. Het tekenwerk is van Nenad Vukmirovic, alias Woek. Het boek kost 14,95 en is verkrijgbaar in de (strip)boekhandel, via Bol.com en direct via stichting BMP.

Tijdlijn 400 jaar vluchtelingen in Nederland

Scroll hier door de geschiedenis van groepen vluchtelingen die naar Nederland kwamen. Gebruik het + en – vergrootglas op de tijdlijn om in- of uit te zoomen. Deze tijdlijn is samengesteld op basis van onderzoek van Elias van der Plicht voor het boek Achterlaten en opnieuw beginnen (Uitgeverij Prometheus, september 2016). De illustraties verwijzen naar online bronnen.

Achterlaten en opnieuw beginnen

Achterlaten & opnieuw beginnen. Vluchtelingen in Nederland, toen en nu (september 2016) is geschreven door Elias van der Plicht in opdracht van Ongekend Bijzonder/Stichting BMP. Uitgeverij Prometheus geeft het boek uit.

 

Publicatie: Afghaanse vrouwen. Toen en nu