Levensverhaal van de positief ingestelde man uit Vietnam

Deze man vluchtte als jong kind met zijn familie uit Vietnam.

Het levensverhaal van mijnheer Nguyen

Mijnheer Nguyen vluchtte uit Vietnam en vertelt zijn levensverhaal voor Ongekend Bijzonder.

Persoonlijk voorwerp: de vlag van Vietnam

De tentoonstelling Ik neem je mee in het Centraal Museum toonde onder andere 20 persoonlijke voorwerpen van voormalig vluchtelingen uit het Ongekend Bijzonder project.

Persoonlijk voorwerp: saxofoon, vluchten uit Vietnam

Lan Nguyen: fragment RTV Utrecht documentaire Ongekend Bijzonder

Lan vluchtte uit Vietnam en woont sinds 1980 in Nederland. Haar levensverhaal is onderdeel van het oral history project Ongekend Bijzonder. Een samenvatting van haar verhaal was onderdeel van de tentoonstelling Ik neem je mee, in het Centraal Museum en ze werd ook gevolgd in de RTV Utrecht documentaire Ongekend  Bijzonder.

Persoonlijk voorwerp: Vestje uit Vietnam

Persoonlijk voorwerp: Houten object uit Vietnam

introtekst toevoegen

Persoonlijk voorwerp: pyamabroek uit Vietnam

Hien Nguyen vluchtte in 1980 uit Vietnam. Zijn levensverhaal is onderdeel van het oral history project Ongekend Bijzonder. Dit persoonlijke voorwerp, een pyamabroek, leende hij uit voor de tentoonstelling Ik neem je mee in het Centraal Museum. Het levensverhaal van Hien staat ook in het boek Achterlaten en opnieuw beginnen.

Persoonlijk voorwerp: Jesus beeld, vluchten uit Vietnam

Thi Kim Phung Cao vluchtte in 1980 uit Vietnam. Haar levensverhaal is onderdeel van het oral history project Ongekend Bijzonder. Dit persoonlijke voorwerp leende zij uit voor de tentoonstelling Ik neem je mee in het Centraal Museum.

Levensverhaal Son Huu Tran uit Vietnam

Na een mislukte vluchtpoging doet Son Huu Tran in 1979 een nieuwe poging om te vluchten uit Vietnam. Tijdens een storm worden ze van hun half volgelopen boot gered door een Nederlands schip. Vanaf Singapore vliegt het gezin naar Nederland. Inmiddels is hij gepensioneerd en besteedt zijn vrije tijd als vrijwillig gastdocent en huiswerkbegeleider.