Fatima Barznge in Stedelijk Museum Schiedam

Fatima Barznge maakte een metersgrote collage van tekeningen met geometrische patronen.
Het werk is te zien in het Stedelijk Museum Schiedam

Directeur van het Stedelijk Museum Schiedam, Deidre Carasso, in de NRC over een werk van Fatima Barznge. „Zij is een kunstenares uit Iraaks-Koerdistan die al jaren in Nederland werkt. Ze maakte een metersgrote collage van tekeningen met geometrische patronen. Ze putte daarvoor uit haar jeugd in Iraaks-Koerdistan. De vormen zag ze in haar moeders jurk, het vloerkleed en de moskeemuur. Dat werk sluit ook fantastisch aan bij de abstract geometrische werken van Jan Schoonhoven, waarvan het museum er een aantal bezit.”

 

Fatima Barznge is veldwerker van Ongekend Bijzonder

Artikel in NRC van 30 september 2020 over de schenking van de Stichting Beheer SNS REAAL een bedrijfscollectie van ruim 600 kunstwerken aan Stedelijk Museum Schiedam.

 

Ook de Volkskrant van 1 oktober 2020 schrijft over de “de grootste tekeningencollecties van de Nederlandse kunst” en citeert de museum directeur: ‘Eerder dit jaar kochten we een tekening van Fatima Barznge voor de NOG-collectie. Dat is een prachtige aanvulling op het werk van Jan Schoonhoven in de museumcollectie.’

 

Kunstwerk uit de NOG Collectie: Fatima Barznge, Study of Square/ZamZam, 2017.