Rosh Abdelfatah – Arab filmfestival

Mona Van Den Berg, Social involved photographer, art for humanity, fotografeerde Rosh, directeur van Arab filmfestival en Cmena!

Een kunstenaar en filmmaker uit Koerdistan Syrië. Hij ging aan de kunstacademie studeren toen hij nog in het asielzoekerscentrum zat.

Hij heeft veel verhalen te vertellen. Verhalen die je niet van de media te horen krijgt. Belangrijk om beelden te laten zien van de Arabische wereld, die hier nauwelijks te zien zijn. Ze bevatten immers geen pijn, verdriet, bloed en oorlog. Het zijn geen sensatiebeelden. Het zijn beelden van gewone mensen die ook vreugde in het leven ervaren.

Hij wil graag laten zien dat het Midden-Oosten niet alleen uit oorlogen en terreur bestaat. En dat moslims niet alleen moorden uit de naam van hun God. Er zijn ook andere beelden die gezien moeten worden over dat deel van de wereld. Gruwelijkheden zijn niet kenmerkend voor de mensen die daar wonen. Hij durft te zeggen dat de beelden die wij gewend zijn te zien slechts een klein percentage van de werkelijkheid bevatten.

Kijk op de website van Cmena vol met prachtige films en documentaires uit het Midden Oosten!

 

Bron: LinkedIn

 

Rosh Abdelfatah was veldwerker in Rotterdam van Ongekend Bijzonder