Vertel me alles – Negin Zendegani – te zien in Arnhem


Haar allereerste Bevrijdingsdag in Nederland, jaren geleden, vervulde de Arnhemse fotografe Negin Zendegani niet echt met blijdschap, maar vooral met herinneringen aan haar eigen vlucht uit haar thuisland Iran. Het bracht haar op het idee voor het fotoproject “Vertel me alles”, waarin ze vluchtelingen van nu samenbracht met hen die in de Tweede Wereldoorlog ook huis en haard moesten verlaten.
Vanaf 18 september 2020 is de ontroerende virtuele foto-expositie ‘Vertel me alles’ van Negin Zendegani te zien in Arnhem.

Vanaf 18 september 2020 is de ontroerende virtuele foto-expositie ‘Vertel me alles’ van Negin Zendegani te zien in Arnhem! Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem zal morgen de expositie openen.

Voor het filmproject ‘Vertel me alles’, heeft Negin Zendegani ‘oude’ en ‘nieuwe’ vluchtelingen bij elkaar gebracht. Het gaat om ouderen die in de Tweede Wereldoorlog vanwege de Slag om Arnhem hun huizen hebben moeten verlaten en om recent gevluchte jongere mensen uit oorlogsgebieden elders in de wereld. Tijdens interviews werden ze aan elkaar gekoppeld. Zo konden ze hun ervaringen en verhalen met elkaar delen. Tijdens en na afloop van sessies heeft Negin Zendegan foto- en filmopnames gemaakt.

 

Virtuele route

De expositie op locatie werd veranderd in een virtuele route door de stad. Mensen kunnen met een speciaal ontwikkelde app op afstand van elkaar en in eigen tempo een route lopen. Meer informatie hierover vind je op website van Museum Arnhem https://lnkd.in/ditU58X

Meer werk van Negin Zendegani is te vinden op https://neginzendegani.nl/

 

Een deel van de foto’s is bij De Gelderlander te zien: Bijzondere ontmoetingen: overlevers van de oorlog ontmoeten de vluchtelingen van nu