Calais: Welcome to the Jungle

Over de film: Oorlogsfotograaf/cultureel antropoloog Teun Voeten en cineaste/videokunstenaar Maaike Engels werkten vanaf september 2015 in de Jungle van Calais, het chaotische vluchtelingenkamp waar duizenden migranten  in schrijnende omstandigheden zijn gestrand, 30 kilometer voor het einddoel Engeland.  Afgelopen februari werd de bidonville door de autoriteiten ontmanteld.

’Calais, Welcome to the Jungle’  is een confronterende documentaire waar vluchtelingen niet enkel als slachtoffers in beeld worden gebracht.  De reportage toont ‘the good, the bad and the ugly’ en is kritsch ten opzichte van zowel de hulpverlening, de media, vluchtelingen, autoriteiten als de migratiepolitiek van de Europa. Cultuurpersbureau omschreef de film als ‘een ontluisterend document van een catastrofale clusterfuck aan het kanaal, meeslepend en bij vlagen zwartgallig en hilarisch.


Wanneer: 2016/05/05
Tot: 2016/05/05
Van 1462564800 tot: 1462572000
Waar: FabCity Campus in de Dome van Netwerk Democratie, Kop van het Java-eiland
Ticketinformatie: Aanmelden voor de filmvertoning VERPLICHT: via kim@netdem.nl


Vanaf 20.00 uur presenteren Ongekend Bijzonder, Framer Framed, Netwerk Democratie en Beeld voor Beeld de documentaire 'Calais: Welcome to the jungle' van Teun Voeten en Maaike Engels, met aansluitend een nagesprek met de makers.
Deze activiteit is onderdeel van de viering van 4 en 5 mei. 4 en 5 mei Amsterdam
Documentaire 'Calais: Welcome to the Jungle' van Teun Voeten en Maaike Engels, met aansluitend een nagesprek met de makers.