Remember Amsterdam. Crash course refugee

Een snelcursus vluchten, waarbij het publiek op zoek ging naar wat Amsterdam voor hen betekent. De multimedia voorstelling Remember Amsterdam is een samenspel tussen een (Syrische) verteller, regisseur Petra Ardai, acteurs, filmbeelden van interviewgesprekken en interactie met het publiek in de zaal. De voorstelling is een productie van Space Theater, in samenwerking met Ongekend Bijzonder.

 

Wat zou je doen als de dijken breken en binnen vier maanden Amsterdam onder water komt te staan. Wat neem je mee. En wat betekent de stad die je achterlaat voor jou?

 

Tijdens het maakproces van de voorstelling zocht sociologe Tara Fiorito van het Space theater in de Ongekend Bijzonder interviews naar wat mensen vertellen over hun beleving van Amsterdam en de plekken waar zij zich thuis voelen in deze stad. Het publiek was ook onderdeel van de voorstelling en oefende ‘vlucht vaardigheden” zoals wachten en kruisverhoren. Bezoekers verlieten de zaal met een  diploma vluchten op zak.

 

De theatervoorstelling Remember Amsterdam werd twee maal opgevoerd tijdens het Ongekend Bijzonder festival in Amsterdam; op 22 april 2016 bij de Meevaart (première) en op 24 april 2016bij de Tolhuistuin.

 

 

Compilatievideo van work-in-progress presentatie van Remember Amsterdam, a crash course refugee ihkv het festival Ongekend Bijzonder op 24 april 2016 in de Tolhuistuin, artistieke leiding Petra Ardai