Vlucht van een granaatappel van Theater Rast

De theatervoorstelling De vlucht van een granaatappel is een productie van Theater RAST geïnspireerd op verhalen van Ongekend Bijzonder en de eigen ervaringen van de acteurs. Celil Toksöz, Eran Ben-Michaël, George Tobal en Imke Smit. Tijdens het Ongekend Bijzonder festival werd de voorstelling op 29 april opgevoerd bij Theater Vaillant in Den Haag, Tijdens de Culturele Zondag van 1 mei speelde het gezelschap de voorstelling bij Theater Kikker in Utrecht en van 4-7 mei was de voorstelling te zien bij Podium Mozaïek in Amsterdam. De voorstelling was eerder als try-out te zien tijdens Oerol.

De vlucht van een granaatappel is een tragikomische voorstelling die zich afspeelt tussen de wens te willen weten en het verlangen te verzwijgen. De Koerdische Celil, de Joodse Eran, de Syrische George en de Hollandse Imke maakten het publiek om hen heen deelgenoot van hun nooit vertelde verhalen en nimmer gestelde vragen. Beide met de noodzaak meer over elkaar te weten. Beide met de angst de ander te belasten met een onuitgesproken leed. De persoonlijke vluchtgeschiedenissen van twee generaties.

 

Tijdens het maakproces van De vlucht van een granaatappel bestudeerde Eva van Pelt, die het onderzoek voor de voorstelling deed, de Ongekend Bijzonder interviews. Stukjes uit de voorstelling zijn op het interview materiaal geïnspireerd.

 

Interview

Lees hier een interview met de makers van RAST

Terschelling, juni 2015. Oerol. Foto Nichon Glerum