Gran Peña Chilena (Chili Festival 2016)

De wederopbouw van Rotterdam
Met de culturele manifestatie ‘Rotterdam Viert de Stad’ herdenkt Rotterdam 75 jaar van de wederopbouw van de stad na de tweede wereldoorlog. De Chileense gemeenschap in Rotterdam bouwt al 43 jaar lang mee. Met de Gran Peña Chilena van 28 mei vieren de Chilenen, eerste en tweede generatie, hun culturele achtergrond en hun betrokkenheid met de stad, met dankbaarheid voor de opvang van toen en met onmiskenbare solidariteit met het lot van de vluchtelingen van nu.

programma Gran Peña Chilena
Het programma van de Gran Peña 2016 bestaat uit optredens van o.a. de muziek van Duo Anakena, Trio por un Pelo, Grupo Yupanki y Saonda! Poëzie voordrachten van Lisa Heinsohn Huala en Ricardo Cuadros Mercado. En volksdans presentaties van Tierra Chilena Holanda en het Folkloristisch Ballet Newen Copihue, met ook workshop momenten voor wie graag mee wil dansen!

Bijzonder in het programma van dit jaar is het optreden van de oprichters van Conjunto Amankay, Patricio Wang, Winanda van Vliet en Ricardo Mendeville. We vieren in 2016 40 jaar bestaan van hun muziekproject.

 

Gran Peña Chilena 2015

 

De Prijs Comunidad 2016
Tijdens de Gran Peña Chilena wordt door de Comunidad de Prijs Comunidad 2016 uitgereikt aan drie vooraanstaande leden van de Chileense gemeenschap in Nederland als dank voor hun betrokkenheid, doorzettingsvermogen en solidariteit.