Project ‘Vluchten als kind’ zoekt veldwerkers Antwerpen

 

Het Red Star Line Museum nodigt u op de vooravond van Wereldvluchtelingendag graag uit voor de lancering van een nieuw project, geïnspireerd op het oral history project Ongekend Bijzonder.

Het museum gaat op zoek naar nieuw biografisch migratie-erfgoed van mensen die als kind of jongere op de vlucht gingen, en in Antwerpen terecht kwamen. Met dit co-creatieve mondelinge geschiedenisproject willen ze hun collectie historische en hedendaagse migratieverhalen uitbreiden, verbreden en actualiseren.

Om de verhalen te verzamelen start het museum de zoektocht naar veldwerkers die de stad intrekken en verhalen vangen.

Op 19 juni doet het museum de oproep voor deze veldwerkers. Een symbolisch moment, in de aanloop van wereldvluchtelingendag een dag later.

Dé ambitie is om in 2021 (70 jaar conventie van Génève) een tentoonstelling rond ‘vluchten als kind’ te openen in Red Star Line Museum op basis van de verzamelde verhalen.
Tussen nu en dan zet het Red Starline Museum in op cocreatie: samen met de veldwerkers en de geïnterviewden willen zij de verhalen op verschillende manieren beschikbaar stellen voor het bredere publiek.

 

Hoe? Wat? En waarom? Stellen ze graag 19 juni voor.

Heel graag tot dan!

 

Red Star Line Museum

Meer informatie: nadia.babazia@stad.antwerpen.be, bram.beelaert@stad.antwerpen.be of wendy.abusabalsanchez@stad.antwerpen.be.

Website Red Star Line Museum