Film en boekje: Een nieuwe lente in Utrecht

Norooz staat in landen van het (midden) Oosten voor: een nieuwe lente, een nieuw jaar en een nieuwe begin, waarin alles tot leven komt. In Utrecht wonen en werken veel mensen die zijn opgegroeid met Norooz. Om oude herinneringen en warme gevoelens te koppelen hebben een gelegenheidsgroep Iraniërs uit Utrecht en omstreden, in 2015 een plan bedacht voor een groot Utrechts lentefeest op 1 mei 2016.

 

Promotiefilm

Zondag 17 mei 2015 presenteerde de Iraanse groep van Ongekend Bijzonder deze promotiefilm die zij hebben gemaakt om een nieuw lentefeest in Utrecht te introduceren, geïnspireerd op Norooz. Op 1 mei 2016 wordt dit initiatief meegenomen in het programma van de Culturele Zondagen in Utrecht.

De film is onder begeleiding van Pegah Shahbazi en met ondersteuning van Charlotte Buitenkamp met Dyzlo Film gemaakt. Met dank aan Farnoush, Sadaf, Noushin, Sepehr, Pouya, Mehran, Arash, Hamid, Wouter, Tim, Alex, Stichting BMP en Gemeente Utrecht.

 

Naast de film heeft de groep, die is bijeengebracht door Pegah Shahbazi, veldwerker van Ongekend Bijzonder, ook een boekje.