Stadsopera Onderweg

De opera Onderweg werd op 1 mei 2016 uitgevoerd tijdens de culturele zondag Bestemming Bereikt. Onderweg is een opera over vluchtelingen in Utrecht, gemaakt, gezongen en gespeeld door vluchtelingen en andere Utrechters.

‘Onderweg’ bestond uit drie aktes: in het Stadskantoor, het Utrechts Archief en TivoliVredenburg. Lees hier het persbericht.

We komen allemaal ergens vandaan
Moet u weten
We komen allemaal ergens vandaan
Opdat wij niet vergeten wie we waren
Uit: libretto Onderweg

Stadsdichters Ruben van Gogh en Baban Kirkuki schreven het libretto van Onderweg op basis van de interviews van Ongekend Bijzonder. Bob Zimmerman maakte, geïnspireerd door muzikale thema’s uit Iran, Vietnam, Ethiopië, Syrië en Koerdistan, een geheel nieuwe compositie.

 

In totaal bestond de vocale en instrumentele bezetting van de opera uit tachtig muzikanten en zangers van diverse achtergronden onder muzikale leiding van Jurriaan Grootes. In de hoofdrollen bariton Arash Roozbehi, mezzo-sopraan Nienke Nillesen en sopraan Tamar Niamut. De regie van Onderweg was in handen van Geert van Boxtel en Alejandra Peña. Bekijk hier de bio’s van alle zangers, muzikanten en andere betrokkenen.

 

Ongekend Bijzonder icoon Stadsopera Onderweg

Bij de opera verscheen een programmaboekje met het libretto en de documentaire Onderweg van filmmaker Ted Alkemade.

Lees hier het programmaboekje online:

1e akte in Stadskantoor

 

2e akte in Het Utrechts Archief 2e akte in Het Utrechts Archief

 

3e akte in TivoliVredenburg3e akte in TivoliVredenburg

 

Dit is de documentaire van Ted Alkemade Onderweg: